Pannestekt lyr med pepperonistekte poteter, kokte gulrøtter og ertesaus
Glutenfri

Pannestekt lyr med pepperonistekte poteter, kokte gulrøtter og ertesaus

4.19 (294)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Pepperoni
100 g
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Grønne erter
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Melk
1 dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 573 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en glattere saus, kan du kjøre ertesausen jevn i en blender.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Kutt pepperoniskivene i strimler, og del potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem midt i ovnen i omtrent 15–18 minutter. Bland pepperonien sammen med potetene de siste 5 minuttene av steketiden.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok dem i lettsaltet vann 2–3 minutter, til de er møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha ½ ss smør i stekepannen, og øs smøret over fisken mens den steker.
 Kok ertene i 2–3 minutter. Sil av vannet, og tilsett melken, grønnsaksbuljongen og ½ ss smør. Kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt (se tips).
God middag!
God middag!