Hjemmelagde svinekebaber med søtpotetkrem og bulgur, servert med sitron- og persilleyoghurt

Hjemmelagde svinekebaber med søtpotetkrem og bulgur, servert med sitron- og persilleyoghurt

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • melk
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Sitron
½ stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Chiliflak
½–1 pakke
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Salt
⅓ ts
Melk
3 ss
(Melk)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne en liten prøvekake av kebabdeigen for å sjekke om krydderet smaker som dere ønsker. Om du ikke har melk, kan den erstattes med lik mengde vann. Om søtpotetkremen blir for tykk, kan du tilsette litt av yoghurten eller litt vann.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i store terninger. Fordel søtpoteterningene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 20–25 minutter. Skrell og kutt løken i båter, og legg båtene på brettet med søtpoteten når det gjenstår omtrent 15 minutter av steketiden. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
 Skyll og finhakk all persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn halvparten av persillen, hvitløken, chiliflakene, kryddermiksen, ⅓ ts salt og 3 ss melk. Form deigen til korte, tykke pølser.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 8 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu dem underveis.  
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll tomaten og ruccolaen. Kutt tomaten i båter. Ha den ferdigkokte bulguren i en serveringsskål, og bland inn halvparten av sitronskallet, saften fra halve sitronen, tomaten, ruccolaen og litt pepper. 
Ha de ferdigstekte søtpotetbitene og 1 ss smør i et litermål. Kjør dem til en glatt krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og ha det over i en serveringsskål. Bland rødløken med bulguren.
Ha yoghurten i en serveringsskål, og rør inn resten av persillen og sitronskallet. Smak til med litt saft fra resten av sitronen, salt og pepper.
God middag!