Belugalinsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og cashewdressing
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Belugalinsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og cashewdressing

3.96 (298)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • salt
  • olivenolje
Belugalinser
125 g
Lime
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Vann
¼ dl
Soyasaus
1½ ss
(Soya)
Egg
2 stk
(Egg)
Mango
½–1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Avokado
1 stk
Restaurantsalat
50 g
Peanøtter
40 g
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 691 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne salaten med litt koriander før servering.

 Tilbered linsene som anvist på pakken.
 Skyll limen. Finriv limeskallet fra hele limen (kun det grønne) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen halvparten av limeskallet, saften fra halve limen, hvitløken, cashewnøttene, ¼ dl vann og 1½ ss soyasaus i en beholder. Kjør blandingen glatt med en stavmikser, eller i en blender.
 Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–8 minutter
 Skrell mangoen og skyll agurken. Kutt mangoen og agurken i terninger. Bland sammen mangoen, agurken, resten av limeskallet, saften fra resten av limen og chiliflakene i en skål. Smak til med olivenolje og salt.
 Del avokadoen i skiver. Skrell og kutt eggene i to. Legg opp belugalinsene på et serveringsfat. Topp med salaten, mangosalsaen, avokadoen, eggene og peanøttene. Ringle over cashewdressingen før servering.
God middag!