Pannestekt laksefilet med spinatrisoni, basilikumdressing og ruccolasalat med tomat

Pannestekt laksefilet med spinatrisoni, basilikumdressing og ruccolasalat med tomat

4.2 (170)
Under 30 min
10 Ingredienser
Risoni er en type pasta som ligner på riskorn. I denne retten krydres risonien med hvitløk og spinat, og serveres med pannestekt laksefilet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Risoni
150 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Basilikumolje
½ pakke
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 791 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en kremet risoni kan du vende litt av basilikumdressingen inn i risonien rett før servering.

 Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Kok risonien som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Sil av overflødig væske når risonien er ferdigkokt og ha risonien tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, og vend inn hvitløken og ½ ss smør. La stå i omtrent 1 minutt til smøret har smeltet, og vend inn spinaten helt til slutt. Smak til med litt salt og pepper.   
 Bland yoghurten og basilikumoljen sammen i en skål og smak til med litt salt og pepper (se tips). 
 Skyll tomaten og ruccolaen. Kutt tomaten i mindre biter. Ha tomatbitene og ruccolaen i en skål og vend inn balsamicovinaigretten og litt salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken.  
Vel bekomme!
God middag!