Falafel gyros i lune pitabrød med tzatziki, friske grønnsaker og potetfries
Vegetar

Falafel gyros i lune pitabrød med tzatziki, friske grønnsaker og potetfries

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
Bakepotet
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Falafler
1 pakke
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 865 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 143 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme falaflene i ovnen med potetene. Legg dem på stekebrettet med friesene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
Skyll og kutt bakepoteten i tynne staver. Fordel poteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
Skyll hele agurken og riv halve. Skvis ut så mye væske fra den revne agurken som du klarer og ha den i en skål. Vend inn yoghurten og persilladen, og smak til med salt og pepper.  
Skyll tomaten og skrell løken. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger, og kutt løken i strimler. Ha grønnsakene og den strimlede kålsalaten på et fat eller i skåler. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og litt smør. Stek falaflene i omtrent 4 minutter, eller til de gylne og gjennomvarme (se tips). 
Varm pitabrødene på rist i ovnen i omtrent 3 minutter. 
Sett frem falaflene og tilbehøret på bordet og la alle sette sammen sin egen gyros. 
God middag!