Vegetar
Falafel gyros i lune pitabrød med tzatziki, friske grønnsaker og potetfries
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Bakepotet
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Falafler
1 pakke
Pitabrød
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 865 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 143 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme falaflene i ovnen med potetene. Legg dem på stekebrettet med friesene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt bakepoteten i tynne staver. Fordel poteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skyll hele agurken og riv halve. Skvis ut så mye væske fra den revne agurken som du klarer og ha den i en skål. Vend inn yoghurten og persilladen, og smak til med salt og pepper.
Skyll tomaten og skrell løken. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger, og kutt løken i strimler. Ha grønnsakene og den strimlede kålsalaten på et fat eller i skåler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og litt smør. Stek falaflene i omtrent 4 minutter, eller til de gylne og gjennomvarme (se tips).
Varm pitabrødene på rist i ovnen i omtrent 3 minutter.
Sett frem falaflene og tilbehøret på bordet og la alle sette sammen sin egen gyros.
God middag!