Laktosefri
Asiatisk wokket kjøttdeig i hjertesalat med grønnsaker, jasminris og curry- og mangodressing
4.12 (265)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Hjertesalat
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Rød paprika
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 757 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt peanøtter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skrell gulrøttene, og skyll eplet og paprikaen. Kutt gulrøttene, eplet og paprikaen i tynne strimler. Ha grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 3 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og vend inn woksausen.
Kutt limen i båter. Fyll hjertesalatbladene med risen, kjøttdeigen og grønnsakene, og topp med curry- og mangodressingen og saft fra limebåtene.
God middag!