Provencekrydret kyllingbryst med fløtepoteter, sauterte grønnsaker og ruccola
Glutenfri

Provencekrydret kyllingbryst med fløtepoteter, sauterte grønnsaker og ruccola

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
½ pakke
Sitron
1 stk
Vann
½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Rød paprika
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 515 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt revet ost eller strøkavring over fløtepotetene før du setter dem i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Ha fløtepotetene i en ildfast form, og stek dem midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
 Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned i 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Snu kyllingen, og stek videre i 2 minutter. Ha kyllingen over i en ildfast form, og krydre med salt, pepper, urtemiksen og sitronskallet. La være å skylle ut av stekepannen. Stek kyllingen i ovnen i 10–12 minutter, og la den hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer den i skiver.  
 Del sitronen i båter. Kok ut stekepannen du stekte kyllingen i med ½ dl vann. Tilsett 1 ss smør og 2 ss soyasaus, kok opp, og smak til med saft fra sitronen. 
 Skrell og kutt løken i omtrent 4 cm store biter. Rens og del soppen i to. Skyll og kutt paprikaen i omtrent 4 cm store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, soppen og paprikaen i omtrent 2–3 minutter, til løken er gyllen. Krydre med salt og pepper. 
Skyll og tørk ruccolaen, og server den til retten sammen med resten av sitronbåtene.
God middag!