Kyllinggyros i pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki

Kyllinggyros i pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki

4.16 (243)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Rødløk
1 stk
Vann
½ dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kyllinggyros
300 g
Rød paprika
½–1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 948 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 107 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i to på langs, og så i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løkskivene, og la rødløken trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gyrosskjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
Skyll paprikaen, agurken og salaten. Kutt paprikaen og halve agurken i terninger, og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha paprikaen, agurken, salaten og maisen i hver sin serveringsskål.
 Stek pitabrødene som anvist på pakken.
 Grovriv resten av agurken på et rivjern, og klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten og persilladen sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.  
Fyll pitabrødene med den lettsyltede rødløken, kjøttet, grønnsakene og tzatzikien.
God middag!