Glutenfri
Vegetar
Gresk salat med potetskiver, krydrede kikerter, fetaost og dilltzatziki
4.09 (207)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Dill
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Kikerter
1 pakke
Oregano
1 pakke
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fetaost
100 g
Rødløk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 586 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 54 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i omtrent 1 cm tykke skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll og grovriv halve agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skyll, tørk og finhakk dillen. Skrell og finriv hvitløken på et rivjern. Bland den revne agurken, hvitløken, dillen og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Sil og skyll kikertene i kaldt vann, og tørk dem lett med litt kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i 5–10 minutter, eller til de er litt sprø på utsiden. Vend inn oreganoen, salt, pepper og ønsket mengde av det røkte paprikakrydderet.
Skyll og kutt tomaten, resten av agurken og fetaosten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland tomaten, agurken, løken, fetaosten, olivenene, kikertene og potetskivene i en serveringsskål. Vend inn litt olivenolje, ½ ss eddik, salt og pepper.
Bon appétit!
God middag!