Laktosefri
Soya- og ingefærbakt laks med asiatisk agurksalat og epleris, servert med chilimajones
4.28 (65)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Rødt eple
½ stk
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Laksefilet
270 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 797 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte eplet i tynne skiver, og ha det i agurksalaten.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend eplet forsiktig inn i den ferdigkokte risen (se tips).
Klem limen godt, og del den i to. Press saften fra limen i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper.
Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene inn i limemarinaden.
Legg fisken i en ildfast form, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek fisken i ovnen i 5–6 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Server vårløken, sesamfrøene og chilimajonesen til retten.
God middag!