Krydderstekt svinenakke med søtbakte gulrøtter, aiolipoteter og polkabetesalat
Laktosefri
Glutenfri

Krydderstekt svinenakke med søtbakte gulrøtter, aiolipoteter og polkabetesalat

4.09 (215)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ss
Polkabete
1 stk
Tobladssalat
50 g
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Svinenakke i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 895 kcal
  • Fett: 60 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skyll og del potetene i tykke skiver. Kok potetskivene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, eller til de er møre. 
 Skrell og del gulrøttene i fire på langs. Ha gulrotstavene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og 1 ss sukker. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
 Skrell og del polkabeten i to. Kutt polkabeten i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv, eller bruk en mandolin hvis du har det. Ha polkabetene i en bolle, og vend dem sammen med tobladsalaten og balsamicovinaigretten. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det akkurat er gjennomstekt. Skru av varmen på platen, og krydre kjøttet med kryddermiksen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering. 
 Hell av vannet fra potetene, og la dem dampe fra seg i omtrent 2 minutter. Bland aiolien med potetene, og krydre med salt og pepper.  
God middag! 
God middag!