Glutenfri
Vegetar
Middelhavsgryte med gratinert halloumi og ovnsbakte småpoteter med rosmarin
4.24 (92)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Rosmarin
½ bunt
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Oregano
1 pakke
Rosmarin
½ bunt
Hakkede tomater
400 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Halloumi
100– 200 g
Olivenolje
1 ss
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 588 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og ha potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Skyll og grovhakk rosmarinen, og vend halvparten inn i de ferdigstekte potetene.
Skrell og kutt løken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll paprikaen og squashen, og del dem i grove biter.
Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, løken og squashen i 3–4 minutter. Tilsett hvitløken, og stek videre i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Vend inn oreganokrydderet og resten av rosmarinen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen. La det hele småkoke under lokk i omtrent 5 minutter, og smak til med salt og pepper.
Hell middelhavsgryten over i en ildfast form hvis du ikke bruker en ildfast kjele. Skjær halloumien i skiver, og topp gryten med halloumien og 1 ss olivenolje. Gratiner middelhavsgryten i ovnen, over potetene, i omtrent 10 minutter, eller til halloumien er gyllen.
Server urtedressingen til retten.
God middag!