Ørretburger med cheddar og urter, servert med stekte dillpoteter, eple og rødkålslaw

Ørretburger med cheddar og urter, servert med stekte dillpoteter, eple og rødkålslaw

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Dill
½ bunt
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
1 stk
Rødløk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Dill
½ bunt
Ørretburger med cheddar og urter
260 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Smør
1 ss
(Melk)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1050 kcal
  • Fett: 63 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også rive eplet og blande det sammen med rødkålslawen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i mellomstore terninger. Fordel potetterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn godt med olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skyll og finhakk hele dillen. Vend halvparten av dillen inn med de ferdigstekte potetene.
Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule). Skrell og kutt løken i tynne skiver, og ha den i en skål. Vend inn saften fra sitronen, og la det marinere i skålen frem til servering. Skyll og kutt eplet i tynne skiver (se tips). Ha rømmen, sitronskallet, rødkålen og resten av dillen i en bolle, og smak til med salt og pepper. Vend inn den marinerte løken rett før servering. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre med kryddermiksen og ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden. Øs kryddersmøret over burgerne med en skje, slik at de tar til seg den gode smaken.
Varm burgerbrødene på en rist i ovnen i 3–4 minutter før servering, eller varm dem i stekepannen fra forrige punkt. 
Ha epleskivene på ørretburgerne. Sett sammen burgerene etter eget ønske med kålslawen og den marinerte løken, og server dillpotetene med aiolien til retten. Vel bekomme! 
God middag!