Glutenfri
Vegetar
Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, fullkornsrisog korianderyoghurt
4.05 (121)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Fullkornsris
135 g
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Blomkål
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
½ boks
Matfløte
150 g
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
Lime
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 684 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll spinaten i kaldt vann. Kutt blomkålen i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 2–3 minutter, til den har en gyllen stekeskorpe. Ha i butter chicken-pasten og stek det videre i ett minutt. Vend inn de hakkede tomatene og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn halvparten av spinaten, matfløten og kikertene, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter, til blomkålen er mør.
Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn halvparten av korianderen. Skyll og tørk limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til yoghurten med limeskallet og saft fra halve limen, litt salt og pepper.
Ha resten av spinaten i en skål. Skrell appelsinen, og del den i terninger eller fileter. Bland appelsinen og spinaten med resten av korianderen, og smak til med saften fra resten av limen, litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!
God middag!