Pizza Bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål, toppet med spekeskinke og pære

Pizza Bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål, toppet med spekeskinke og pære

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • olivenolje
  • olje
Grønnkål
50 g
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Chevre
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Pære
1 stk
Westfalerskinke
100 g
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 939 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 103 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.

Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
Skyll grønnkålen og ha den i en skål. Vend inn litt olivenolje og salt, og kna det godt inn i kålen.
 Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og legg grønnkålen over. Kutt chevren i skiver, og fordel disse på toppen. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter. 
Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken i 2–3 minutter til den er lett gyllen. Ha i honningen, 1 ss eddik og litt salt, og vend det hele godt sammen. La løken steke videre i 1–2 minutter.
Skyll pæren og kutt den i tynne skiver. Fordel spekeskinken over de ferdigstekte pizzaene, og topp med pæren og den honningsyltede løken. Strø over ønsket mengde av chiliflakene til slutt. 
God middag!