Pizza Bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål, toppet med spekeskinke og pære
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olivenolje
- olje
Grønnkål
50 g
Pizzabunner
2 stk
Crème fraîche
150 g
Chevre
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Pære
1 stk
Westfalerskinke
100 g
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 939 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 103 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.
Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
Skyll grønnkålen og ha den i en skål. Vend inn litt olivenolje og salt, og kna det godt inn i kålen.
Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og legg grønnkålen over. Kutt chevren i skiver, og fordel disse på toppen. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken i 2–3 minutter til den er lett gyllen. Ha i honningen, 1 ss eddik og litt salt, og vend det hele godt sammen. La løken steke videre i 1–2 minutter.
Skyll pæren og kutt den i tynne skiver. Fordel spekeskinken over de ferdigstekte pizzaene, og topp med pæren og den honningsyltede løken. Strø over ønsket mengde av chiliflakene til slutt.
God middag!