Pizza Rosso med kormakrydret blomkål, mozzarella og cherrytomater servert med spicy persillepesto
Vegetar

Pizza Rosso med kormakrydret blomkål, mozzarella og cherrytomater servert med spicy persillepesto

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
½–1 pakke
Hakkede tomater
½–1 boks
Blomkålbuketter
150 g
Cherrytomater
1 pakke
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Mozzarella
125 g
(Melk, Laktose)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Sitron
1 stk
Persille
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olivenolje
½ dl
Vann
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1040 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 106 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til blomkålen. 
Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og oreganokrydderet i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, kok opp, og la det småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann hvis du synes sausen blir for tykk.
Kok blomkålen i vannet fra steg 1 i omtrent 4 minutter. Hell av vannet, og la det dampe fra seg. Skyll og del tomatene i to. Vend kormapasten inn med den kokte blomkålen. Kutt eller riv mozzarellaen i mindre biter. 
Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel kormablomkålen over. Topp med tomatene og mozzarellaen. Stek pizzaene i ovnen i 6–8 minutter. Bytt gjerne plass på brettene hvis du steker flere pizzaer samtidig, for et jevnere resultat.
Skyll sitronen og persillen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen, og legg til side. Ha persillen, ½ dl olivenolje, 1 ss vann, litt saft fra sitronen og ønsket mengde av det røkte chilikrydderet i et litermål. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av chilikrydderet og saft fra sitronen.
Topp de ferdigstekte pizzaene med den spicy persillepestoen, og dryss over det revne sitronskallet rett før servering. Vel bekomme! 
God middag!