Kyllingbryst med sprøtt skinn og persillebakte grønnsaker, servert med soppsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Saftig kyllingbryst og persillebakte grønnsaker smaker fortreffelig med soppsausen av hvitvin, sopp og fløte.
Saftig kyllingbryst og persillebakte grønnsaker smaker fortreffelig med soppsausen av hvitvin, sopp og fløte.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
1 stk
Gul løk
1 stk
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Vann
½ dl
Soppsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 501 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pensle kyllingbrystene med litt honning før du steker dem i ovnen. Den søte honningen gir kyllingen en nydelig sødme og en gyllen farge.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt gulrøttene i staver. Kutt blomkålen i buketter. Skrell og kutt løken i tynne båter. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. Skyll og finhakk ønsket mengde av persillen, og bland den med grønnsakene før servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, snu den, og stek den i 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen med skinnsiden opp i en ildfast form, og fordel hvitløken oppå. Sørg for at stekepannen ikke er så varm, hell ½ dl vann forsiktig i stekepannen, og kok opp under omrøring. Ha kraften fra stekepannen i den ildfaste formen med kyllingen. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. Ta vare på stekesjyen.
Ha sausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland stekesjyen fra kyllingen med sausen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!