Buddha bowl med hoisinstekt sopp og kikerter, mangosalsa og quinoa
Laktosefri
Vegetar

Buddha bowl med hoisinstekt sopp og kikerter, mangosalsa og quinoa

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Quinoa
125 g
Rødløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Aromasopp
100 g
Kikerter
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Vann
½ dl
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Koriander
½ bunt
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 741 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke edamamebønnene sammen med soppen og kikertene hvis dere vil server dem varme. Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.

Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll, rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen og litt salt og pepper.
Ha den finstrimlede rødkålen i en skål, og vend inn saften fra resten av limen og omtrent 1 ts sukker. 
 Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Ha kikertene i pannen, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann. 
Fordel quinoaen i to dype skåler. Ha kikertene, soppen, mangosalsaen, rødkålen og edamamebønnene over quinoaen. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen, og server chilimajonesen til retten.  
Vel bekomme!