Persillebakt fiskegrateng
servert med syrlig råkostsalat med epleRetten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
Bladpersille
1 pakke
Panko
1 pakke
Fiskegrateng
650 g
Olivenolje
2 ss
Salt
½ ts
Grønt eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Sitron
1 stk
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 772 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll og finriv litt av skallet (kun det gule) fra sitronen, og vend det inn i paneringen!
Sett stekeovnen på 210 grader varmluft.
Skyll og tørk persillen, og ha den i et litermål sammen med pankoen, 2 ss olivenolje og ½ ts salt. Kjør det sammen med en stavmikser i noen sekunder, slik at du får en grønn panering (se tips).
Fordel fiskegratengen i en smurt ildfast form. Dryss over persillepaneringen, og stek gratengen i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll og grovriv eplet på et rivjern. Ha eplet og råkostmiksen i en skål, og vend inn ønsket mengde av aiolien. Smak til med saft fra sitronen og litt salt. Kutt eventuelle rester av sitronen i båter, og server dem til retten.
God middag!