Glutenfri
Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og basilikumolje
4.37 (205)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
Vann
4½ dl
Brokkoli
½–1 stk
Smør
1 ss
Kyllingbryst
300 g
Basilikumolje
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 755 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk spinaten.
Kutt brokkolien i buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med revet Grande Premium når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, til den har en gyllen stekeskorpe.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 8 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen (se tips). La kyllingen hvile i 3 minutter før servering.
Server basilikumoljen til retten, og dryss over resten av den revne osten.
God middag!