Svinemedaljonger med sellerirotpuré og ovnsbakte poteter, grønnkål og eple, servert med soppsaus

Svinemedaljonger med sellerirotpuré og ovnsbakte poteter, grønnkål og eple, servert med soppsaus

4.35 (355)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Rødt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
½ dl
(Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 469 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte selleriroten i biter og steke den i ovnen med potetene.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
 Skyll og kutt potetene i fire jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
 Kutt eplet i fire, og deretter i tynne båter. Bland eplebåtene og grønnkålen med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
 Skrell og kutt selleriroten i jevnstore biter. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil vannet av selleriroten, og ha den tilbake i kjelen. Kjør selleriroten og ½ ss smør til en puré med en stavmikser. Spe på med ½ dl melk, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og press hvert stykke forsiktig sammen.Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering. 
 Ha sausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp på middels varme under omrøring. Ta pannen av varmen.
God middag!
God middag!