30-40
Vegetar
Panert halloumi og bulgur med rødkål og eple, servert med sitrondressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- salt
- hvetemel
- egg
- olje
- smør
Bulgur med rødkål og eple
Bulgur (Hvete)
125 g
Rødt eple
½–1 stk
Ruccola
50 g
Finsnittet rødkål
100 g
Sitrondressing
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
1 ss
Salt
½ ts
Panert halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Panering
½–1 pakke
Hvetemel (Egg, Hvete)
1 ss
Egg (Egg)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 809 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Bulgur med rødkål og eple: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Sitrondressing: Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skvis saften fra sitronen i en skål og rør inn sitronskallet, honningen, 1 ss olivenolje, 1 ss vann og litt salt.
- Rødkålsbulgur, fortsettelse: Skyll eplet og ruccolaen. Kutt eplet i små terninger. Ha rødkålen i en salatbolle sammen med halvparten av sitrondressingen, og kna dressingen inn i kålen så den mykner. Vend inn eplet, ruccolaen og den ferdigkokte bulguren.
- Panert halloumi: Kutt halloumien i skiver. Ha egget i en liten skål, og visp det sammen med en gaffel. Ha 1 ss mel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend halloumiskivene først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt smør og olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og sprøtt.
- Topp rødkålsbulguren med den panerte halloumien, og server resten av sitrondressingen ved siden av.