Laktosefri
Vegetar
Indisk dhal med sesamstekt brokkoli og ristede cashewnøtter, servert med nanbrød og mangochutney
4.15 (186)
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter
Basisvarer:
- Vann
- salt
Basmatiris
135 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Tikka masala-paste
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Røde linser
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Cashewnøtter
1 pakke
Brokkoli
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Nanbrød
½ pakke
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1205 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 169 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk korianderstilkene, og stek dem sammen med løken for å få ekstra god smak på dhalen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i halve pakken ingefærblanding. Vend inn løken og tomaten, og stek i omtrent 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokoskremen, 3 dl vann, linsene og grønnsaksbuljongen. La dhalen småkoke under lokk i 12–15 minutter. Spe på med mer vann hvis den skulle bli for tykk.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i 2–3 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Ha nøttene over i en liten serveringsskål.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i resten av pakken med ingefærblanding. Stek brokkolien og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med litt salt.
Pensle nanbrødene med litt vann, og tilbered dem som anvist på pakken. Nanbrødene kan også varmes forsiktig i brødrister.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp dhalen med korianderen og de ristede cashewnøttene, og server nanbrødene og mangochutneyen til retten.
Oppbevar det siste nanbrødet i fryseren, hvis det blir for mye med begge.
God middag!