Indisk dhal med sesamstekt brokkoli og ristede cashewnøtter, servert med nanbrød og mangochutney
Laktosefri
Vegetar

Indisk dhal med sesamstekt brokkoli og ristede cashewnøtter, servert med nanbrød og mangochutney

4.15 (186)
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
Basmatiris
135 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Kokoskrem
1 pakke
Røde linser
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Brokkoli
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Nanbrød
½ pakke
(Hvete, Rug)
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1205 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 169 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk korianderstilkene, og stek dem sammen med løken for å få ekstra god smak på dhalen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i halve pakken ingefærblanding. Vend inn løken og tomaten, og stek i omtrent 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokoskremen, 3 dl vann, linsene og grønnsaksbuljongen. La dhalen småkoke under lokk i 12–15 minutter. Spe på med mer vann hvis den skulle bli for tykk. 
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i 2–3 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Ha nøttene over i en liten serveringsskål.
 Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i resten av pakken med ingefærblanding. Stek brokkolien og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med litt salt. 
 Pensle nanbrødene med litt vann, og tilbered dem som anvist på pakken. Nanbrødene kan også varmes forsiktig i brødrister.
 Skyll og grovhakk korianderen. Topp dhalen med korianderen og de ristede cashewnøttene, og server nanbrødene og mangochutneyen til retten.
Oppbevar det siste nanbrødet i fryseren, hvis det blir for mye med begge.
God middag!