25-35
Laktosefri
Vegetar
Indisk dhal med sesamstekt brokkoli og ristede cashewnøtter, servert med nanbrød og mangochutney
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- rug,
- cashewnøtter
Basisvarer
- vann
- salt
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Indisk dhal
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Røde linser
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Ristede cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Sesamstekt brokkoli
Brokkoli
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Tilbehør
Nanbrød (Hvete, Rug)
½ pakke
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1205 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 169 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk korianderstilkene, og stek dem sammen med løken for å få ekstra god smak på dhalen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Indisk dhal: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og del tomaten i terninger. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i halve pakken ingefærblanding. Vend inn løken og tomaten, og stek i omtrent 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokoskremen, 3 dl vann, linsene og grønnsaksbuljongen. La dhalen småkoke under lokk i 12–15 minutter. Spe på med mer vann hvis den skulle bli for tykk.
- Ristede cashewnøtter: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist cashewnøttene i 2–3 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Ha nøttene over i en liten serveringsskål.
- Sesamstekt brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i resten av pakken med ingefærblanding. Stek brokkolien og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med litt salt.
- Nanbrød: Pensle nanbrødene med litt vann, og tilbered dem som anvist på pakken. Nanbrødene kan også varmes forsiktig i brødrister.
- Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp dhalen med korianderen og de ristede cashewnøttene, og server nanbrødene og mangochutneyen til retten.
- Restetips: Oppbevar det siste nanbrødet i fryseren, hvis det blir for mye med begge.