Grønnsakschnitzler med ovnsbakte grønnsaker, ertepuré og eggesmør
Laktosefri
Vegetar

Grønnsakschnitzler med ovnsbakte grønnsaker, ertepuré og eggesmør

4.2 (85)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Blomkål
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Egg
2 stk
(Egg)
Bladpersille
½ bunt
Smør
3 ss
(Melk)
Grønne erter
250 g
Sitron
¼ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Vegetarschnitzler
240 g
(Selleri, Havre, Hvete)
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 746 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til eggesmøret med litt sitronsaft.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Kutt potetene i små båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver, og del blomkålen i mindre buketter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Skyll og finhakk persillen, og bland halvparten av persillen med de ferdigstekte grønnsakene.
Kok eggene i 8–9 minutter. 
 Ha ertene, ½ ss smør og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
 Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann. Skrell og kutt dem i biter. Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Vend inn resten av persillen før servering.
Kutt ¼ av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!