Laktosefri
Vegetar
Grønnsakschnitzler med ovnsbakte grønnsaker, ertepuré og eggesmør
4.2 (85)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Blomkål
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Egg
2 stk
Bladpersille
½ bunt
Smør
3 ss
Grønne erter
250 g
Sitron
¼ stk
Smør
½ ss
Melk
1 dl
Vegetarschnitzler
240 g
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 746 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til eggesmøret med litt sitronsaft.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kutt potetene i små båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver, og del blomkålen i mindre buketter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Skyll og finhakk persillen, og bland halvparten av persillen med de ferdigstekte grønnsakene.
Kok eggene i 8–9 minutter.
Ha ertene, ½ ss smør og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann. Skrell og kutt dem i biter. Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Vend inn resten av persillen før servering.
Kutt ¼ av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!