Grønnsakschnitzler med ovnsbakte grønnsaker, ertepuré og eggesmør
20-30
Laktosefri
Vegetar

Grønnsakschnitzler med ovnsbakte grønnsaker, ertepuré og eggesmør

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g
blomkål
Blomkål
½ stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
2 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Smør (Melk)
3 ss

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
250 g
sitron
Sitron
¼ stk
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl

Grønnsakschnitzler

vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g

Tilbehør

sitron
Sitron
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 746 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til eggesmøret med litt sitronsaft.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i små båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver, og del blomkålen i mindre buketter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Skyll og finhakk persillen, og bland halvparten av persillen med de ferdigstekte grønnsakene.
  3. Eggesmør: Kok eggene i 8–9 minutter. 
  4. Ertepuré: Ha ertene, ½ ss smør og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen. 
  5. Grønnsakschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
  6. Eggesmør, fortsettelse: Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann. Skrell og kutt dem i biter. Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Vend inn resten av persillen før servering.
  7. Tilbehør: Kutt ¼ av sitronen i båter, og server båtene til retten.