Enchiladas med kjøttdeig, tomatsaus og ost, servert med frisk salat

Enchiladas med kjøttdeig, tomatsaus og ost, servert med frisk salat

4.16 (293)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje
Sjalottløk
1 stk
Mais
½–1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Oksebuljong
½ pakke
Three spice
½–1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Revet ost
50 g
(Melk)
Vann
2 dl
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 825 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt hakket koriander hvis du liker det.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Sil laken av maiskornene, og skyll dem i kaldt vann.
 Ha tomatpuréen, 2 dl vann, halve pakken med maisstivelse, oksebuljongen, three spice krydderet og litt salt i en kjele, og kok opp under omrøring.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og tilsett sjalottløken. Stek videre i to minutter, eller til løken er gyllen. Tilsett maisen og omtrent 1 dl av enchiladasausen og la det steke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Fyll hver av tortillalefsene med kjøttfyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten har smeltet.
Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha hjertesalaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
 Server lettrømmen til retten.
God middag!