Kylling korma med basmatiris, frisk salat og mangochutney
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kylling korma med basmatiris, frisk salat og mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • olivenolje
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Kylling korma

rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
½–1 glass
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk
sitron
Sitron
½ stk

Tilbehør

mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 898 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling korma: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skjær kyllingen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingen og hvitløken i 2–3 minutter, til kyllingen er gyllen. Ha kyllingen og hvitløken over på en tallerken. Stek løken i 3–4 minutter. Ha kyllingen og hvitløken tilbake i stekepannen, og tilsett ønsket mengde av kormapasten. Tilsett 1 dl vann og kokoskremen, og la det hele småkoke i omtrent 7 minutter, eller til kyllingen er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av kormapasten.
  3. Salat: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Kutt sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over salaten.
  4. Tilbehør: Server mangochutneyen og eventuelle rester av sitronbåtene til retten.