Laktosefri
Glutenfri
Kylling korma med basmatiris, frisk salat og mangochutney
4.32 (87)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- olivenolje
- pepper
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Kormapaste
½–1 glass
Kokoskrem
1 pakke
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 898 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 99 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skjær kyllingen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingen og hvitløken i 2–3 minutter, til kyllingen er gyllen. Ha kyllingen og hvitløken over på en tallerken. Stek løken i 3–4 minutter. Ha kyllingen og hvitløken tilbake i stekepannen, og tilsett ønsket mengde av kormapasten. Tilsett 1 dl vann og kokoskremen, og la det hele småkoke i omtrent 7 minutter, eller til kyllingen er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av kormapasten.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. Kutt sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over salaten.
Server mangochutneyen og eventuelle rester av sitronbåtene til retten.
God middag!