Ørretburger med cheddar og urter, servert med stekte dillpoteter, eple og rødkålslaw
25-35

Ørretburger med cheddar og urter, servert med stekte dillpoteter, eple og rødkålslaw

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Dillpoteter

poteter
Poteter
350 g
dill
Dill
½ bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke

Marinert rødløk og rødkålslaw

sitron
Sitron
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
dill
Dill
½ bunt

Ørretburger

ørretburger med cheddar og urter
Ørretburger med cheddar og urter (Fisk, Melk, Laktose)
260 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Burgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1050 kcal
  • Fett 63 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også rive eplet og blande det sammen med rødkålslawen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Dillpoteter: Skyll og kutt potetene i mellomstore terninger. Fordel potetterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn godt med olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skyll og finhakk hele dillen. Vend halvparten av dillen inn med de ferdigstekte potetene.
  3. Marinert rødløk og rødkålslaw: Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule). Skrell og kutt løken i tynne skiver, og ha den i en skål. Vend inn saften fra sitronen, og la det marinere i skålen frem til servering. Skyll og kutt eplet i tynne skiver (se tips). Ha rømmen, sitronskallet, rødkålen og resten av dillen i en bolle, og smak til med salt og pepper. Vend inn den marinerte løken rett før servering. 
  4. Ørretburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre med kryddermiksen og ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden. Øs kryddersmøret over burgerne med en skje, slik at de tar til seg den gode smaken.
  5. Burgerbrød: Varm burgerbrødene på en rist i ovnen i 3–4 minutter før servering, eller varm dem i stekepannen fra forrige punkt. 
  6. Ha epleskivene på ørretburgerne. Sett sammen burgerene etter eget ønske med kålslawen og den marinerte løken, og server dillpotetene med aiolien til retten. Vel bekomme!