Pannestekt laksefilet med spinatrisoni, basilikumdressing og ruccolasalat med tomat
20-30

Pannestekt laksefilet med spinatrisoni, basilikumdressing og ruccolasalat med tomat

Risoni er en type pasta som ligner på riskorn. I denne retten krydres risonien med hvitløk og spinat, og serveres med pannestekt laksefilet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Spinatrisoni

spinat
Spinat
50 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
risoni
Risoni (Hvete)
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Basilikumdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
basilikumolje
Basilikumolje
½ pakke

Tomat- og ruccolasalat

tomat
Tomat
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Pannestekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 791 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en kremet risoni kan du vende litt av basilikumdressingen inn i risonien rett før servering.

  1. Spinatrisoni: Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Kok risonien som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Sil av overflødig væske når risonien er ferdigkokt og ha risonien tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, og vend inn hvitløken og ½ ss smør. La stå i omtrent 1 minutt til smøret har smeltet, og vend inn spinaten helt til slutt. Smak til med litt salt og pepper.   
  2. Basilikumdressing: Bland yoghurten og basilikumoljen sammen i en skål og smak til med litt salt og pepper (se tips). 
  3. Tomat- og ruccolasalat: Skyll tomaten og ruccolaen. Kutt tomaten i mindre biter. Ha tomatbitene og ruccolaen i en skål og vend inn balsamicovinaigretten og litt salt og pepper.  
  4. Pannestekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken.  
  5. Vel bekomme!