Laktosefri
Glutenfri
Kyllinglår i tyttebær- og balsamicosjy, servert med ovnsbakt selleri og grønnkål
4.07 (125)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Timian
1 bunt
Sitron
1 stk
Kyllinglår
520 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Sellerirot
300 g
Rødløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Poteter
350 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 744 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også piske inn 1 ss smør i sjyen for en rundere smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt hvitløken og sjalottløken i tynne skiver. Skyll timianen. Skyll sitronen, og finriv litt av skallet (kun det gule) på et rivjern. Del kyllinglårene i to ved leddet, og krydre med salt, pepper og litt av skallet fra sitronen.
Ha sjalottløken, hvitløken, timianstilkene og kyllingen over i en ildfast form, og drypp over litt olje. Stek det hele i øverste del av ovnen i 25–30 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt.
Skrell og kutt selleriroten i grove biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll grønnkålen. Skyll og del potetene i to. Fordel potetene, selleriroten og rødløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene under kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid.
Ta formen med kyllingen ut av ovnen, og løft ut kyllingen. Ha de rørte tyttebærene, balsamicovinaigretten og saften fra halve sitronen i formen, og bland med sjyen fra kyllingen (se tips). Legg kyllingen tilbake i formen, og stek det hele videre i ovnen i 5 minutter til.
Vel bekomme!
God middag!