Fullkornsbulgur med soyamarinert svinekam og mangosalat servert med yoghurt
20-30

Fullkornsbulgur med soyamarinert svinekam og mangosalat servert med yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • sukker
  • olje
  • pepper

Soyamarinert svinekam

lime
Lime
½ stk
rød chili
Rød chili
½ stk
svinekam i skiver
Svinekam i skiver
300 g
Soyasaus (Soya)
1 ss

Fullkornsbulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Smør (Melk)
1 ss

Mangosalat

rød chili
Rød chili
½ stk
lime
Lime
½ stk
mango
Mango
½–1 stk
agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
Sukker
1 ts

Tilbehør

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 601 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du må gjerne blande mangosalaten inn med bulguren. Hold av litt koriander til å toppe retten med.

  1. Soyamarinert svinekam: Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll og finhakk chilien. Kutt kjøttet i strimler. Bland sammen limeskallet, halvparten av den hakkede chilien og 1 ss soyasaus i en bolle. Vend inn svinekjøttet, Vend inn svinekjøttet, og la det marinere på kjøkkenbenken mens resten av retten lages. 
  2. Fullkornsbulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Rør inn 1 ss smør i den ferdigkokte bulguren.
  3. Mangosalat: Bland sammen resten av chilien, saften fra limen og 1 ts sukker i en bolle. Skrell og kutt mangoen i tynne skiver eller i terninger. Skyll og kutt agurken i små terninger. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Vend mangoen, agurken, rødløken og korianderen inn i dressingen (se tips).
  4. Soyamarinert svinekam, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek de marinerte svinestrimlene i omtrent 4 minutter, eller til de har en jevn stekeskorpe og er gjennomstekte.
  5. Tilbehør: Server yoghurten til retten. Vel bekomme!