Glutenfri
Grove karbonader med blomkål, grønne erter, kokte poteter og løksjy
4.08 (321)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Blomkål
½–1 stk
Grønne erter
125 g
Småpoteter
300 g
Grove karbonader m/løk
360 g
Gul løk
1 stk
Sjysaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 701 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også stekes i stekepannen sammen med løken!
Varm opp
stekeovnen til 230 grader varmluft.
Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Kutt blomkålene i buketter. Legg blomkålen og ertene oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
Fordel karbonadene på et stekebrett med bakepapir, og stek de midt i ovnen i 8–10 minutter.
Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er lett gyllen. Tilsett sjysausen, og kok opp. Hold sausen varm frem til servering.
Vel bekomme!
God middag!