Grove karbonader med blomkål, grønne erter, kokte poteter og løksjy
15-20
Glutenfri

Grove karbonader med blomkål, grønne erter, kokte poteter og løksjy

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt

Kokte grønnsaker

blomkål
Blomkål
½–1 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
småpoteter
Småpoteter
300 g

Karbonader

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g

Løksjy

gul løk
Gul løk
1 stk
sjysaus
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 701 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også stekes i stekepannen sammen med løken!

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Kokte grønnsaker: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Kutt blomkålene i buketter. Legg blomkålen og ertene oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
  3. Karbonader: Fordel karbonadene på et stekebrett med bakepapir, og stek de midt i ovnen i 8–10 minutter.
  4. Løksjy: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er lett gyllen. Tilsett sjysausen, og kok opp. Hold sausen varm frem til servering.
  5.  Vel bekomme!