Stekt laksefilet med perlecouscous, paprika og grønnkål, servert med tyrkisk yoghurt og ruccola

Stekt laksefilet med perlecouscous, paprika og grønnkål, servert med tyrkisk yoghurt og ruccola

4.24 (157)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Grønnkål
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 l
Smør
½ ss
(Melk)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Ruccola
50 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss gjerne ristede og grovknuste nøtter over retten ved servering, og smak til couscousen med sitronsaft for ekstra smak.

 Kok opp en kjele med 1 liter vann. Kok perlecouscousen i 10 minutter. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sikt, og skyll den i kaldt vann. La couscousen ligge renne av seg i sikten.
 Skrell rødløken og skyll paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i omtrent 1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løk- og paprikaterningene i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i grønnkålen, couscousen, grønnsaksbuljongen, salt og pepper, og vend inn ½ ss smør. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener.  
 Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt. Skyll og tørk ruccolaen.
 Tørk stekepannen fra punkt 2 med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.  
Vel bekomme!
God middag!