20-30
Laktosefri
Lun byggrynssalat med cajunkrydret kylling og bakte beter, servert med rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Bygg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Lun salat
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Spinat
50 g
Byggrynssalat (Bygg, Hvete)
300 g
Kylling
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 531 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 35 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker og et plastskjærebrett når du skreller og kutter rødbeten. Den avgir mye farge som ikke er så lett å fjerne. Ha gjerne 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i byggrynssalaten for en ekstra karakter på retten.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Lun salat: Skrell og kutt betene og rødløken i tynne båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
- Kylling: Ha kyllingen og kraften fra posen i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen under grønnsakene i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm. La kyllingen hvile på benken i omtrent 3 minutter, eller til resten av retten er klar. Skjær den i skiver før servering.
- Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Lun salat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Ha de bakte betene på et stort serveringssfat, og vend inn byggrynssalaten og spinaten. Topp salaten med kyllingen og server rødvinssausen ved siden av.