Laktosefri
Lun byggrynssalat med cajunkrydret kylling og bakte beter, servert med rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bygg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Spinat
50 g
Byggrynssalat
300 g
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 531 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 35 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker og et plastskjærebrett når du skreller og kutter rødbeten. Den avgir mye farge som ikke er så lett å fjerne. Ha gjerne 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i byggrynssalaten for en ekstra karakter på retten.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt betene og rødløken i tynne båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
Ha kyllingen og kraften fra posen i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen under grønnsakene i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm. La kyllingen hvile på benken i omtrent 3 minutter, eller til resten av retten er klar. Skjær den i skiver før servering.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skyll og tørk spinaten. Ha de bakte betene på et stort serveringssfat, og vend inn byggrynssalaten og spinaten. Topp salaten med kyllingen og server rødvinssausen ved siden av.
God middag!