Svineknoke med kålrotkrem og sprø grønnkål, servert med sennepssjy
25-35
Glutenfri

Svineknoke med kålrotkrem og sprø grønnkål, servert med sennepssjy

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Kålrotkrem

kålrot
Kålrot
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Svineknoke og sennepssjy

svineknoke
Svineknoke
2 stk
rødt eple
Rødt eple
1 stk
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 632 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft, og kok opp vann i en en kjele til kålroten.
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Kålrotkrem: Skrell og kutt kålroten i terninger. Kok kålroten i omtrent 20 minutter, eller til den er helt mør. 
  4. Svineknoke og sennepssjy: Ha kjøttet, kraften fra pakkene og 1 dl vann i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Skyll og kutt eplet i små terninger. 
  5. Svineknoke og sennepssjy, fortsettelse: Skru ned temperaturen på ovnen til 200 C. Ta kjøttet ut av formen, og hell sjyen over i en liten kjele sammen med matfløten, maisstivelsen og sennepen. Kok opp under omrøring. Spe eventuelt med litt vann hvis sjyen blir for tykk. Rør inn epleterningene rett før servering. Ha kjøttet tilbake i formen. Vend litt olje og salt inn med grønnkålen, og legg det rundt kjøttet. Stek kjøttet og grønnkålen i ovnen i 6–7 minutter.
  6. Kålrotkrem, fortsettelse: Sil vannet av kålroten når den er ferdigkokt, men spar på litt av kokevannet. Ha kålroten tilbake i kjelen sammen med 1 ss smør, og kjør det til en fin krem med en stavmikser. Spe eventuelt med litt av kokevannet hvis det trengs. Smak til med salt.
  7. Vel bekomme!