Marinert kyllingbryst med squash og brød, tomat- og mozzarellasalat og ajvarsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Kyllingbryst med skinn
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Squash
1 stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Sitron
½ stk
Ajvar
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 657 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skjær kyllingen i tykke strimler på langs. Skrell hvitløken, og skyll sitronen godt. Riv hvitløken og skallet av halve sitronen (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Del sitronen i båter. Bland sammen kyllingen, hvitløken, sitronskallet, saft fra halve sitronen og litt olje i en bolle. Krydre med salt og pepper, og mariner kyllingen. Skyll og kutt squashen i skiver på langs. Pensle squashen med olje.
Stek kyllingen og squashen i 3 minutter på hver side, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skyll tomaten og ruccolaen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i tynne skiver. Sil laken av mozzarellaen, del den i to, og så i skiver. Legg tomaten, løken og mozzarellaen lagvis på et serveringsfat, og topp med ruccolaen. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Stek multibrødene som anvist på pakken. Server sitronbåtene og ajvarsausen til retten.
Vel bekomme!