Laktosefri
Sashimibowl med Frøya back loin
jasminris, syrlig rødkål og mangoRetten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
En ricebowl proppet med fyldige, velkjente og gode smaker. Frøya laks av back loin, frisk mango, syrlig rødkål og koriander servert med chilimajones.
En ricebowl proppet med fyldige, velkjente og gode smaker. Frøya laks av back loin, frisk mango, syrlig rødkål og koriander servert med chilimajones.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- salt
- olje
Jasminris
135 g
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss
Lime
1 stk
Ponzusaus
1 pakke
Frøya back loin
180 g
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 748 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 86 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også marinere laksen i dressingen i 20 minutter. Da blir laksen "kokt" av syren fra limen, og får en litt annen struktur enn om den serveres helt rå.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha over ½ ss sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
Del limen i to. Ha ponzusausen og saften fra limen i en bolle. Kutt fisken i tynne skiver (se tips).
Skjær vekk skallet fra mangoen, og kutt den i terninger. Skyll og grovhakk korianderen.
Vend fisken raskt i dressingen fra punkt 3. Fordel risen i dype skåler, og topp med sashimien, rødkålen og mangoen. Server korianderen, sesamfrøene, chilimajonesen og resten av dressingen fra punkt 3 til retten.
Vel bekomme!
- Vin:
- In Cod We Trust Riesling 2022 (Vmp nr. 8090701). Dette er en klassisk tysk Rheingau-Riesling med smaker av steinfrukt (eple og pære), tropiske frukter (mango og fersken), og en tydelig salthet. Rieslingen har en friskhet som passer godt til sjømat som laks. Den har også en liten restsødme som balanserer syrligheten i rødkålen og fremhever mangoen.
- Alkoholfritt alternativ:
- Villbrygg Glimt (Vmp nr. 16803602). En kombinasjon av brus og alkoholfri øl, med smaker av basilikum, sitron, jordbær, eple og lime.