Glutenfri
Pannestekt kveitefilet med potetpuré
balsamicobakte rødbeter og løk, servert med eplesmørsausRetten har ingen vurdering
Under 45 min
8 Ingredienser
Kveitefilet stekt i stekepannen for en kraftigere smak og fin skorpe, servert med fyldig potetpurè, syrlige bakte beter og frisk smørsaus med eple.
Kveitefilet stekt i stekepannen for en kraftigere smak og fin skorpe, servert med fyldig potetpurè, syrlige bakte beter og frisk smørsaus med eple.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Melk
½–1 dl
Smør
½ ss
Rødbeter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Grønt eple
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
Kveitefilet m/skinn
325 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 772 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan enten koke eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødbetene i båter. Skrell og del sjalottløken i to på langs. Fordel rødbetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten og 1 ss olivenolje. Stek det hele i ovnen i 20 minutter, til det er gjennomstekt. Skyll persillen og plukk bladene fra stilkene. Skill løklagene fra hverandre før servering, og vend persillen inn med grønnsakene.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken om ønskelig, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en miksmaster hvis du har. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!
- Vin:
- Fableist Wine Co. 163 Chardonnay 2022 (Vmp nr. 10720301). Chardonnay er en klassisk match med pannestekt kveite, og Fableist Wine Co. 163 Chardonnay er perfekt. Den har smaker av modent eple, sitron og ananas, med god syre som balanserer sødmen og fettet i retten. Kveite er en hvitfisk med mye tekstur og trenger en fyldig hvitvin.
- Alkoholfritt alternativ:
- Fripa Radler Lime & Mango fra Klokk & Co (Vmp nr. 1533202). Dette er en alkoholfri øl med lav bitterhet, mye fruktighet og friskhet, som også balanserer sødmen og fettet i retten.