Vegetar
Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt
4.2 (163)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Bulgur
125 g
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Sesamfrø
2 pakke
Halloumi
200 g
Honning
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 765 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små biter. Bland persillen, løken, granateplefrøene, tomaten og den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften fra sitronen.
Strø sesamfrøene utover en tallerken, og vend halloumiskivene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 4–5 minutter på hver side, til den er gyllen på begge sider. Skru ned til lav varme, og drypp honningen over halloumien. Hold halloumien varm i stekepannen frem til servering.
Vend det tyrkiske krydderet inn i yoghurten.
Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien.
Vel bekomme!