15-20
Laktosefri
Hamburger med aioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Sitrusbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Hamburgere
Klassisk hamburger
280 g
Grønnsaker
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 740 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, 2 ss eddik og 3 ss sukker i en liten kjele, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. Gulrotstavene kan serveres rå til retten.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Sitrusbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
- Hamburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Grønnsaker: Skyll salaten og tomaten, og skrell rødløken. Kutt tomaten og løken i skiver.
- Grove hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter før servering.
- Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server gulrotstavene til retten.