Hamburger med aioli, friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver
Laktosefri

Hamburger med aioli

friske grønnsaker og sitrusbakte gulrotstaver
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Klassisk hamburger
280 g
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 740 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp ½ dl vann, 2 ss eddik og 3 ss sukker i en liten kjele, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. Gulrotstavene kan serveres rå til retten.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn sitruskrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
 Skyll salaten og tomaten, og skrell rødløken. Kutt tomaten og løken i skiver.  
Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter før servering. 
Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server gulrotstavene til retten.
Vel bekomme!