Pasta linguine med scampi og pepperoni i tomatsaus servert med grønne bønner og ruccola
20-30
Laktosefri

Pasta linguine med scampi og pepperoni i tomatsaus servert med grønne bønner og ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Skalldyr,
  • hvete

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • sukker

Tomatsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Vann
1 dl

Scampi og pepperoni

sitron
Sitron
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
scampi naturell
Scampi naturell (Skalldyr)
150 g
pepperoni
Pepperoni
100 g

Pasta og grønne bønner

linguine
Linguine (Hvete)
200 g
grønne bønner
Grønne bønner
75 g

Ruccola

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 650 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør opp tomatsausen med en stavmikser hvis dere ønsker en jevnere saus.

  1. Tomatsaus: Skrell og kutt løken i skiver. Skyll og del tomaten i fire. Skrell og finhakk hvitløken.
  2. Scampi og pepperoni: Skyll sitronen godt og finriv skallet (kun det gule) i en liten bolle, og klem saften fra sitronen i bollen. Skyll og finhakk persillen og ha det i bollen. Del scampiene i to og vend dem inn i persille- og sitronblandingen. Kutt pepperonien i strimler.
  3. Pasta og grønne bønner: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll og kutt vekk enden av de grønne bønnene, og kok dem med pastaen det siste minuttet av koketiden.
  4. Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, ha i litt olje. Stek hvitløken og sjalottløken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Ha i tomaten, grønnsaksbuljongen, 1 dl vann og ønsket mengde av chiliflakene, og la sausen koke ned til omtrent halvparten. Vend inn den ferdigkokte pastaen og bønnene, og smak til med sukker, salt og pepper.
  5. Scampi og pepperoni, fortsettelse: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Tilsett litt olje, vend inn scampien, og stek det hele i omtrent 2 minutter, til scampien har fått litt farge. Ha pepperoni- og scampiblandingen over pastaen og tomatsausen ved servering.
  6. Ruccola: Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den.