Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk, servert med soppsaus
4.33 (140)
Under 30 min
5 Ingredienser
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en soppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en soppsaus med smak av umami er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Pastinakk
1 stk
Poteter
350 g
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Soppsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 518 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt pastinakken i båter på langs. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Stek kyllingen på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til den er gjennomvarm.
Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med litt salt.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!