Posjert torsk med ovnsbakte rødbeter og potetkompott med dill, servert med eggesmør
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Posjert torsk med ovnsbakte rødbeter og potetkompott med dill, servert med eggesmør

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • honning
  • olivenolje
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
rødbeter
Rødbeter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Honning
1 ts

Potetkompott

poteter
Poteter
350 g
dill
Dill
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Olivenolje
1 ss

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
2 stk
Smør (Melk)
40 g

Posjert torsk

dill
Dill
½ bunt
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 690 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk engangshansker og et plastskjærebrett når du tilbereder rødbeten, da den farger lett av.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann og ½ ss salt i en kjele.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulroten og rødbetene i grove biter (se tips). Fordel gulrot- og rødbetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til det er mørt.
  3. Potetkompott: Skyll eller skrell potetene, og del dem i fire. Kok dem i lettsaltet vann i 12–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  4. Eggesmør: Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og grovhakk dem. Smelt 40 g smør i den samme kjelen, og vend inn eggene. Smak til med litt salt.
  5. Posjert torskefilet: Skyll og kutt stilkene av dillen, og legg bladene til side. Skru ned varmen på kjelen fra steg 1 til lav varme. Ha dillstilkene og fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
  6. Ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Skrell og kutt sjalottløken i tynne ringer. Ta ut de ferdigstekte grønnsakene, og vend inn 1 ss smør, 2 ts eddik, 1 ts honning og sjalottløken.
  7. Potetkompott, fortsettelse: Grovhakk dillbladene fra steg 5. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og mos dem grovt med en gaffel. Vend inn 1 ss smør, 1 ss olivenolje, ønsket mengde av dillen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
  8. Vel bekomme!