15-20
Laktosefri
Ponzubakt laks med kinakål og edamamebønner, servert med jasminris og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- sukker
- salt
Ris
Jasminris
135 g
Ponzubakt laks
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
½ ss
Kinakål og edamamebønner
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Sukker
1 ts
Tilbehør
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 831 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne litt finrevet limeskall (kun det grønne) sammen med kålsalaten for en ekstra frisk smak. Du kan også bake grønnsakene sammen med fisken hvis du ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ponzubakt laks: Ha fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt. Fordel ponzusausen og ½ ss smør over fisken. Stek den midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Kinakål og edamamebønner: Skrell og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler på langs med en skreller, eller grovriv den på et rivjern. Kutt kålen i tynne strimler og del limen i to.
- Kinakål og edamamebønner, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene og kålen i omtrent 3 minutter under omrøring. Skru av varmen og vend inn ingefæren, gulroten, 1 ts sukker og smak til med saft fra limen og litt salt.
- Servering: Server ponzusausen fra fiskeformen og chilimajonesen til retten.