15-20
Kjøttboller med grønnsaker, servert med tomatbulgur og epletzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Tomatbulgur med paprika og løk
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Bulgur (Hvete)
125 g
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Epletzatziki
Norsk eple
1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Grønnsakskjøttboller
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 790 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm kjøttbollene midt i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.
- Bulgur: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha tomatpureén i kjelen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
- Epletzatziki: Skyll og grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper, og la tzatzikien stå i kjøleskapet frem til servering.
- Tomatbulgur med paprika og løk: Skrell rødløken, og kutt den i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og løken i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn 1 ss smør i bulguren, og bland bulguren sammen med de stekte grønnsakene i en serveringsskål.
- Grønnsakskjøttboller: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, eller til de er gjennomvarme.
- God middag!