15-20
Glutenfri
Sitruskrydret svinefilet med smørstekt romanesco og eple, potetmos og brun saus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Sitruskrydret svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Potetmos og brun saus
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Brun saus (Melk, Laktose)
1 pakke
Smørstekte grønnsaker
Spinat
50 g
Norsk eple
½–1 stk
Romanesco
½–1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 634 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur, og la det hvile til temperaturen ligger på 65–68. Da har kjøttet en fin rosa kjerne.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Sitruskrydret svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet. Ha kjøttet og sjyen over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 12–14 minutter (se tips).
- Potetmos og brun saus: Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la dem småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Smørstekt romanesco og eple: Skyll spinaten og eplet. Del romanescoen i buketter, og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek romanescoen i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og epleterningene, og stek det hele i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen.
- Servering: Skjær kjøttet i skiver før servering.