Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- sukker
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Råkostsalat
Sitron
½ stk
Gulrøtter
400 g
Norsk eple
½–1 stk
Sukker
½–1 ts
Olivenolje
1 ss
Dillrømme
Dill
½ bunt
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 758 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når potetene er ferdigkokte kan du grovknuse dem sammen med 1 ss smør, og vende inn litt finhakket dill.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Panert torsk: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
- Råkostsalat: Rør sammen saften fra halve sitronen, ½–1 ts sukker, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en stor serveringsbolle. Skrell gulrøttene og skyll eller skrell eplet. Grovriv eplet og gulrøttene på et rivjern, ha det i bollen med dressingen, og vend det godt sammen.
- Dillrømme: Skyll og finhakk ønsket mengde av dillen. Bland ønsket mengde av dillen med rømmen i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
- Vel bekomme!