35-45
Glutenfri
Ovnsbakt lyrfilet med urtepoteter, gulrotpuré, smørstekte reddiker og eple og smørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte urtepoteter
Poteter
350 g
Bladpersille
½–1 bunt
Smør (Melk)
½ ss
Gulrotpuré
Gulrøtter
400 g
Lime
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Smørstekte reddiker og eple
Reddiker
1 pakke
Norsk eple
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Ovnsbakt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 608 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken med litt finhakket hvitløk.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte urtepoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i øvre del av ovnen i 20–25 minutter.
- Gulrotpuré: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene til en puré sammen med 1 ss smør. Smak til puréen med salt, pepper og litt saft fra limen.
- Smørstekte reddiker og eple: Skyll reddikene og eplet. Kutt reddikene i fire. Kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek reddikene i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge. Tilsett epleterningene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
- Ovnsbakt lyrfilet: Legg fisken i en ildfast form og krydre den med litt salt. Stek fisken i ovnen, under potetene i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Ovnsbakte urtepoteter, fortsettelse: Skyll og grovhakk bladpersillen. Vend inn ½ ss smør og bladpersillen med potetene når de er ferdig stekt.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.