15-20
Laktosefri
Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, vårløk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- vann
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
135 g
Lettsyltet agurk
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Grønnsaker
Vårløk
1 pakke
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Hoisinstekt kjøttdeig
Hvitløksfedd
½–1 stk
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Ingefær
½ bit
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tilbehør
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1095 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 128 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er du glad i koriander, passer det godt som topping på bowlen.
- Tilbered risen som anvist på pakken.
- Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i to på langs. Skrap ut de myke frøene med en skje, dette skal ikke brukes. Kutt de to halvdelene i tynne skiver og ha dem i en skål. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Skrell og finriv ingefæren, og ha omtrent 1 ts i laken. Hell laken over agurkskivene, og la agurkskivene trekke frem til servering.
- Grønnsaker: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt limen i båter.
- Hoisinblanding: Skrell og finhakk hvitløken. Rør sammen sesam- og chilisausen og hoisinsausen i en skål, og ha i hvitløken og resten av ingefæren fra punkt 2.
- Hoisinstekt kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Hell over hoisinblandingen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Fyll dype skåler med risen og hoisinkjøttet. Topp med resten av vårløken, gulroten, den syltede agurken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.