Thaisalat med hoisinglasert svinefilet, peanøtter og fullkornsris
20-30
Laktosefri

Thaisalat med hoisinglasert svinefilet, peanøtter og fullkornsris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Hoisinglasert svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke

Thaisalat

rødløk
Rødløk
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
lime
Lime
½–1 stk
srirachasaus
Srirachasaus
½–1 pakke

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 649 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer, og stek kjøttet til det har 65 grader kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering. Eller skjær kjøttet i strimler før steking for å spare tid. På den måten setter du også mer smak på kjøttet.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Hoisinglasert svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på alle sider, til det er gyllent. Ha kjøttet over i en ildfast form, og pensle det med hoisinsausen. Stek kjøttet midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til det er gjennomstekt, men fortsatt saftig (se tips).  
  4. Thaisalat: Skrell og kutt løken i tynne strimler. Skyll paprikaen og salaten. Kutt paprikaen i tynne strimler, og salaten i grove strimler. Ha ponzusausen og saften fra limen i en stor bolle, og smak til med srirachasausen. Vend inn løken, paprikaen og salaten. 
  5. Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. 
  6. Servering: Kutt kjøttet i skiver. Fordel salaten på tallerkener, og topp med kjøttet. Dryss over korianderen og peanøttene, og server risen ved siden av.